Laadpaal Volkswagen ID4

De Volkswagen ID4 kan maximaal 11 kW op 3-fase laden, wat zich vertaalt naar 16 Ampère per fase. Een normale huisaansluiting heeft ofwel een 1-fase met 35 of 40 Ampère of een aansluiting met 3-fase 25 Ampère (dus 25 Ampère maximaal per fase). Wanneer u uw Volkswagen ID4 aan de laadpaal aansluit bij een 3-fase aansluiting, zal deze veel van het beschikbare vermogen nodig hebben. Bij de 1-fase aansluiting zal de laadpaal al gauw bijna de helft van het beschikbare vermogen nodig hebben.

In huis worden echter steeds meer zware verbruikers aangetroffen, zoals een quooker, stoomoven of elektrisch koken. Het gebruik van deze apparaten samen met een laadpaal voor de Volkswagen ID4 kan leiden tot overbelasting en het uitvallen van de hoofdzekering, waardoor u zonder stroom komt te zitten. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Welke laadpaal raden wij aan voor uw Volkswagen ID4?

Wij adviseren graag een laadpaal met 11 kW en Dynamic Load Balancing (DLB). Dit heeft als voordeel dat wanneer u in huis geen grote verbruikers aan heeft staan, de Volkswagen ID4 met een maximum van 11 KW kan laden en zorgt er tegelijkertijd ook voor dat er geen overbelasting optreedt door de laadpaal wanneer u weer een grote verbruiker inschakelt.

Eigenlijk vinden wij DLB nodig bij elke laadpaal, maar vaak wordt dit niet gedaan. Het later bijtrekken van een kabel voor DLB is echter duur, terwijl het tegelijkertijd meetrekken van een kabel hiervoor weinig extra kost. Mocht u toch ervoor kiezen om dit niet direct te nemen, dan is het wel handig om een laadpaal met Dynamic Load Balancing (DLB) te nemen. 

Welke laadpalen raden wij aan bij Laadpaal Koopjes?

Wij bieden meerdere varianten laadpalen aan voor uw Volkswagen ID4 en adviseren u graag hierover. Bent u benieuwd naar de specificaties van de aanbevolen laadpalen? Klik dan op een van de laadpalen onderaan deze pagina.

Installatie van de laadpaal Volkswagen ID4

Een laadpaal verbruikt gedurende lange tijd een hoog vermogen, en daarom is het essentieel dat de laadpaal thuis en de elektrische installatie voor de laadpaal goed en deskundig worden aangelegd. Kies daarom voor de installatie van uw laadpaal thuis of bij uw bedrijf voor een vakman of laat de laadpaal installeren door een vakman van Laadpaalkoopjes.nl.. Bij ons kunt u rekenen op een professionele installatie, waarbij we altijd volgens de geldende normen te werk gaan om de veiligheid en continuïteit te waarborgen.

Voor de installatie van uw laadpaal voor de Volkswagen ID4 bieden wij bij Laadpaalkoopjes.nl een basispakket aan voor slechts € 450,-. Dit pakket omvat onder andere voorrijkosten, arbeid en transportkosten in Nederland (behalve de Wadden), maximaal 2 doorboringen in de muur, het plaatsen van een extra 1-fase aardlekautomaat in de meterkast inclusief aardlekautomaat (mits er ruimte aanwezig is in de meterkast), 10 meter kabel geschikt voor de laadpaal, maximaal 2 meter graafwerk (geen straatwerk), uitleg over de laadpaal thuis en de werking ervan, en oplevering van een werkende laadpaal thuis met installatie volgens de norm.

Neem gerust contact op met de klantenservice voor meer informatie of een offerte op maat.