Dubbele laadpalen

Een dubbele laadpaal is een oplaadpunt voor elektrische voertuigen met twee laadpunten. Dit betekent dat er twee auto’s tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Dubbele laadpalen zijn een populaire keuze voor openbare laadplekken, bedrijfspanden en parkeergarages omdat ze het mogelijk maken om meer voertuigen op te laden met minder laadpalen.

Een dubbele laadpaal werkt net als een enkele laadpaal, alleen is deze voorzien van twee oplaadpunten in plaats van één. Dit betekent dat er meer vermogen nodig is om beide auto’s tegelijkertijd op te laden, maar dat is geen probleem omdat de meeste dubbele laadpalen zijn voorzien van een krachtige aansluiting die het vermogen kan verdelen over beide laadpunten.

Dubbele laadpalen kunnen worden uitgerust met verschillende soorten laadkabels, afhankelijk van het type voertuig dat wordt opgeladen. Zo zijn er laadpalen met Type 2-kabels, Type 1-kabels en CCS Combo 2-kabels. Sommige dubbele laadpalen zijn ook voorzien van Dynamic Load Balancing, waarmee de beschikbare stroom wordt verdeeld over beide laadpunten op basis van de behoeften van de auto’s. Dit betekent dat als één auto bijna volledig is opgeladen, de laadsnelheid van de andere auto wordt verhoogd zodat beide auto’s tegelijkertijd kunnen worden opgeladen.

Het installeren van een dubbele laadpaal vereist meer planning en installatiewerk dan het installeren van een enkele laadpaal. Er moet rekening worden gehouden met de benodigde stroomtoevoer, de locatie en de toegankelijkheid voor gebruikers. Daarom is het belangrijk om een professionele installateur in te schakelen die ervaring heeft met het installeren van dubbele laadpalen.Over het algemeen biedt een dubbele laadpaal veel voordelen ten opzichte van enkele laadpalen, zoals het verminderen van het aantal laadpalen dat nodig is, het bieden van meer oplaadpunten voor gebruikers en het vergroten van de efficiëntie van de locatie.

Meer informatie? Stuur uw vraag naar klantenservice@laadpaalkoopjes.nl

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.