Laadpaal Fiat 500e Berlina

Bent u op zoek naar de beste laadmogelijkheid voor een Fiat 500e Berlina 42 kWh? Bij Laadpaalkoopjes.nl bent u aan het juiste adres! De Fiat 500e Berlina 42 kWh heeft een Mennekes type 2 stekker nodig en kan maximaal 11 kW AC laden. Dat betekent dat uw auto met een thuislaadpaal nooit sneller zal laden dan dat. Bovendien heeft de auto een bruikbare accucapaciteit van 37,3 kWh.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Laadpaal voor Fiat 500e Berlina 

De elektrische Fiat 500e Berlina 42 kWh heeft een maximaal laadvermogen van 11 kW en een bruikbare accucapaciteit van 37,3 kWh. Daarom is opladen via een laadpaal aan te raden. Enkele zaken zijn daarbij handig om te weten. Een laadpaal met een hoger laadvermogen zal niet sneller laden dan het maximale laadvermogen van uw auto, maar dit kan geen kwaad. De laadpaal zal nooit zwaarder laden dan waarvoor hij is gemaakt.

Laadpalen hebben vier laadvermogens, tenzij deze zelf aanpasbaar zijn:

  • 3,7 kW laadpaal (1 fase van 16A): maximaal 3,7 kW laden.
  • 7,4 kW laadpaal (1 fase van 32A): maximaal 3,7 kW laden.
  • 11 kW laadpaal (3 fasen van 16A): maximaal 11 kW laden.
  • 22 kW laadpaal (3 fasen van 32A): maximaal 11 kW laden.


De keuze voor de beste laadpaal voor uw Fiat 500e Berlina 42 kWh hangt naast de mogelijkheden van de auto ook af van de aansluiting in uw meterkast. Als u thuis of op uw werk een 3-fase aansluiting heeft, heeft u in Nederland meestal 3 fasen van 25A. De Fiat 500e Berlina kan het maximale laadvermogen afnemen (42 kWh, 3 fasen).

Als u een 1-fase aansluiting heeft, kunt u niet het maximale laadvermogen van 11 kW laden. In dat geval kunt u maximaal 3,7 kW laden, ongeacht het vermogen van de laadpaal. Als u meer wilt weten over de aansluiting in uw meterkast, lees dan ons artikel hierover.

De mobiele thuislader voor Fiat 500e Berlina

Met een mobiele lader (ook wel thuislader genoemd) kunt u uw hybride of elektrische auto via een gewoon stopcontact thuis opladen, dus ook de Fiat 500e Berlina 42 kWh. Thuisstopcontacten hebben een vermogen van 220 volt. Een mobiele lader is zo ontworpen dat hij op dat stroomnet kan worden aangesloten.

 

Voor uw Fiat 500e Berlina 42 kWh heeft u een Type 2 mobiele lader nodig. Het laden via een stopcontact gaat uiteraard minder snel, maar kan voldoende zijn voor hybride of elektrische auto’s met een kleinere accu. Een mobiele lader kan meestal 2,3 of 3,7 kW (10 of 16A) laden.Wij adviseren een mobiele thuislader vooral als back-up of noodoplossing te gebruiken. Dit vanwege de hoge accucapaciteit van de Fiat 500e  Berlina.

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met de klantenservice van Laadpaalkoopjes.nl.