Type 2 laadpaal

Type 2 is een veelvoorkomende aansluiting voor laadkabels van elektrische en hybride auto’s in Europa. De Type 2 aansluiting is ook wel bekend onder de naam Mennekes-stekker. Het is een 7-pins stekker die is ontworpen om snel en veilig elektrische voertuigen op te laden.

De Type 2 laadkabels zijn 1-fasig of 3-fasig en geschikt voor verschillende stroomsterktes, variërend van 16 ampère tot wel 63 ampère. Bij de meeste openbare laadpunten in Europa vindt u een Type 2-aansluiting. Bij een laadpaal thuis of op het werk is een Type 2-aansluiting ook een goede keuze.

Er zijn verschillende soorten Type 2 laadkabels beschikbaar, zoals een vaste laadkabel aan een wandbox of laadpaal voor thuis, of een losse laadkabel voor gebruik met een outlet laadbox. Bij een mobiele lader is het ook mogelijk om een Type 2-aansluiting te hebben.

Een belangrijk voordeel van de Type 2-aansluiting is de mogelijkheid tot Dynamic Load Balancing. Hierbij wordt de stroomsterkte van de laadpaal aangepast aan het stroomverbruik in huis. Zo voorkomt u dat de meterkast overbelast raakt en kunt u veilig en snel uw auto opladen.

Bij het kiezen van een Type 2 laadkabel is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid van de kabel. Kies bijvoorbeeld voor een laadkabel met aangespoten stekkers om vuil en vocht buiten te houden en storingen te voorkomen. Bij Laadpaalkoopjes vindt u hoogwaardige Type 2 laadkabels van merken zoals Ratio Electric en Phoenix Contact, die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en veiligheidsnormen.

Kortom, als u op zoek bent naar een veilige en snelle manier om uw elektrische of hybride auto op te laden, is een Type 2 laadkabel een goede keuze.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.