Type 1 laadpaal

Een laadkabel Type 1 wordt gebruikt voor het opladen van een elektrische auto met een stekker of aansluiting van Type 1. Deze kabels zijn – over het algemeen – fase 1 kabels die geschikt zijn voor 16 ampère. De kabel kan vastzitten aan een wandbox of laadpaal voor thuis. Een laadkabel Type 1 kan ook los worden aangeschaft, bestemd voor een laadstation zonder vaste kabel, oftewel een outlet laadbox. Aan de andere zijde van de kabel, waar deze in het outlet station komt, is de stekker altijd van Type 2.

Een mobiele lader van Type 1 schaft u aan met aan één kant een stekker voor het normale stopcontact  en aan de andere kant een stekker Type 1. Hiermee kunt u uw elektrische of hybride auto opladen via een normaal 220-240V stopcontact, thuis of elders.

Een Type 1-aansluiting heeft vijf pinnen, terwijl een Type 2-aansluiting zeven pinnen heeft. Elektrische auto’s van Type 1 zijn minder talrijk dan die met een Type 2-aansluiting. Yazaki (SAE J1772) is de standaard voor Type 1-aansluitingen in de Verenigde Staten en Japan.

Een laadkabel Type 1 heeft meerdere eigenschappen die bijdragen aan de kwaliteit en veiligheid ervan. Zo zijn de kwalitatief goede kabels bovengemiddeld slijtvast en aangespoten in plaats van aangeschroefd. Dit voorkomt storingen en verlengt de levensduur van de kabel. De laadkabels van Type 1 zijn tevens verkrijgbaar in felle kleuren zoals oranje of groen, zodat deze extra opvallen en ongelukken kunnen worden voorkomen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.