Laadpaal Ford

Als u een hybride of elektrische Ford bezit, is het belangrijk om te weten hoe u deze het beste en veiligst kunt opladen. Er zijn drie belangrijke aspecten om op te letten bij het kopen van een laadpaal: het laadvermogen van uw auto, de aansluiting van uw meterkast en de type stekker van uw Ford.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Laadvermogen Ford 

Het laadvermogen van uw Ford is van belang bij het kiezen van de juiste laadpaal. Elke Ford-model heeft een specifiek laadvermogen, welke beschreven staat op onze website. Het is belangrijk om te weten dat het maximale AC laadvermogen niet te vergelijken is met DC laden langs de snelweg. Het laadvermogen kan variëren van 3.7 kW tot 22 kW, afhankelijk van het type auto.

Aansluiting van de Meterkast

Als u weet wat het laadvermogen van uw auto is, kunt u kijken naar de aansluiting in uw meterkast. Een meterkast heeft twee aansluitingen: 1-fase of 3-fase aansluiting. Het is het meest eenvoudig om bij 1-fase laadvermogen en 1-fase meterkast ook een 1-fase laadpaal te kopen. Hetzelfde geldt voor een 3-fase laadvermogen en 3-fase meterkast, waarbij een 3-fase laadpaal het beste is. Het laadvermogen wordt bepaald door het aspect met de laagste aansluiting, dit kan dus de auto, de meterkast of de laadpaal zijn. Het is handig om te weten dat een 1-fase auto nooit 3-fasen kan laden, maar een 3-fase auto wel 1-fase kan laden. Als u niet zeker weet welke laadpaal thuis het beste is voor uw Ford, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Laadtijd van Ford

De laadtijd van uw Ford hangt af van het laadvermogen van uw auto, de accucapaciteit van uw Ford en de laadcapaciteit van uw laadpaal. De laadcapaciteit van uw laadpaal wordt mede bepaald door de aansluiting en opbouw van de meterkast. Wij maken gebruik van de bruikbare accucapaciteit bij het bepalen van de laadsnelheid per laadpaal, omdat een klein deel van de accu gebruikt wordt voor de airco, radio, etc. Het verlies van laadvermogen door diverse omstandigheden zoals een lange laadkabel, het weer of kwaliteit van de accu wordt vaak niet meegenomen in de berekening, maar wij geven dit wel aan. Alle hybride en elektrische Ford-modellen zijn voorzien van een type 2 stekker aansluiting.

Alle informatie over laadinformatie per model en stekker-informatie vindt u op onze website. Als u toch twijfelt over de beste laadpaal voor uw Ford, neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. Onze laadpaal-experts zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de juiste keuze.