Met een laadpaal thuis heb je altijd de garantie dat je plek hebt voor je elektrische auto. Thuis laden is niet alleen gemakkelijk, maar bespaart je ook een hoop stroomkosten in vergelijking met openbare laadpalen. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste laadpaal, zodat u altijd vertrekt met een volle accu.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
De laadsnelheid van jouw elektrische auto is onder andere afhankelijk van de aansluiting in de meterkast. Daarom wil je weten wat het verschil is tussen een 1-fase aansluiting en een 3-fase aansluiting. Met een 3-fase aansluiting kun je drie keer sneller je auto opladen dan met een 1-fase aansluiting. Het is echter belangrijk om te weten op welk stroomnet jouw huis is aangesloten. Geen 3-fase aansluiting? Geen zorgen! In veel gevallen kun je contact opnemen met je netbeheerder om de aansluiting te verzwaren naar een 3-fase aansluiting.
Het kiezen van een laadpaal kan moeilijk zijn. Wij zetten de voordelen van een laadpaal thuis voor je op een rij.
Een laadpaal thuis of een wallbox tegen de muur is in veel gevallen de goedkoopste manier om je EV op te laden. Het opladen van je elektrische auto tijdens de daluren, meestal tussen 23:00 en 07:00 op werkdagen, is een voordelige en efficiënte manier van opladen. Op deze manier ben je er ook zeker van dat je je eigen terrein verlaat met een volle accu. Het is ook mogelijk om jouw laadpaal te gebruiken in combinatie met je eigen zonnepanelen. Steeds meer laadpalen – waaronder de Wallbox– en Webasto-laadpalen – kunnen gebruikt worden met zonnepanelen. Het gebruik van elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen is niet alleen voordelig, maar ook duurzaam. Op de lange termijn biedt dit verschillende voordelen.
Een ander voordeel van thuisladen is natuurlijk dat je geen rekening hoeft te houden met anderen en ‘laadpaalklevers’ op publieke parkeerplaatsen. Je bent verzekerd van een laadplek op eigen terrein.
Een eigen laadpaal is een slimme investering. Hoeveel je betaalt voor je laadpaal is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: Moet er gegraven worden? Moet er geboord worden? Wil je de meterkast verzwaren? Het laten plaatsen van een laadpaal thuis kost 2.000 euro. Daarnaast kunnen er nog kosten bijkomen voor de verzwaring van de meterkast. Reken hierbij op ongeveer 300 euro. Wil je precies weten wat het gaat kosten? Neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder!
Omdat je niet afhankelijk wilt zijn van een laadpaal op kantoor of laadstations in de buurt, overweeg je om een laadpaal aan te schaffen. Als je een eigen terrein, garage of een oprit hebt, zijn er geen restricties voor het plaatsen van een laadpaal. Woon je in een rijtjeshuis of appartement en heb je geen eigen parkeerplaats, dan gelden hier andere regels voor.
In de meeste gemeenten is het verboden om een laadkabel rechtstreeks vanuit je huis naar je elektrische auto te leggen. Een ontheffing, kabelmat, laadarm of kabelgoot zijn oplossingen waarmee je laadkabel wél over de stoep mag lopen. Is er in de buurt geen openbare laadpaal en heb je geen ruimte bij jou thuis? Dan kun je bij de gemeente een laadpaal aanvragen!
Integer maximus accumsan nunc, sit amet tempor lectus facilisis eu. Cras vel elit felis. Vestibulum convallis ipsum id aliquam varius.