Laadpaal Ford Kuga PHEV

Bent u op zoek naar de beste laadmogelijkheid voor uw Ford Kuga PHEV? Dan bent u bij Laadpaalkoopjes.nl bij het juiste adres! Om uw auto op te laden heeft u een Mennekes type 2 stekker nodig en het maximale AC laadvermogen van de Ford Kuga PHEV is 3.7 kW. Uw Ford Kuga PHEV zal  met een laadpaal voor thuis nooit sneller zal laden dan de maximale laadvermogen. Daarnaast heeft de auto een bruikbare accucapaciteit van 14.4 kWh. Wilt u gebruik maken van een mobiele lader? Hier vindt u alle belangrijke laadinformatie over uw auto.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Laadkabel Ford Kuga PHEV

Voor het opladen van uw Ford Kuga PHEV heeft u een type 2 laadkabel nodig. De auto heeft een 1-fase 3.7 kW laadvermogen. U kunt zowel fase 3 als fase 1 laadkabel gebruiken. Het gebruik van een zwaardere kabel heeft namelijk geen invloed op het laadvermogen. Bent u op zoek naar een laadkabel voor uw Ford Kuga PHEV?

 

Laadvermogen Ford Kuga PHEV


Het maximale laadvermogen van de elektrische Ford Kuga PHEV is 3.7 kW met een bruikbare accucapaciteit van 14.4 kWh. Het opladen via een laadpaal kan daarom handig zijn. Bij de keuze voor een laadpaal zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Een laadpaal met een hoger laadvermogen zal niet sneller gaan laden dan het maximale laadvermogen van uw auto, maar kwaad kan het ook niet. Laadpalen hebben vier laadvermogens, mits deze niet zelf te verstellen zijn: 3.7 kW, 7.4 kW, 11 kW en 22 kW. Houdt er wel rekening mee dat er soms niet genoeg ruimte kan zijn en dat de meterkast wellicht uitgebreid moet worden.

Voor de Ford Kuga PHEV hangt de keuze voor de beste laadpaal niet af van uw meterkast. Elke meterkast kan het vermogen van 16A / 3.7 kW aan. Verwacht u in de toekomst een volledig elektrische auto, dan is het verstandig om een 11 kW laadpaal van 3 fasen aan te schaffen. Hiermee bent u direct voorbereid op de toekomst, omdat de meeste volledig elektrische auto’s een laadvermogen hebben van 11 kW waarvoor een 3 fase aansluiting nodig is.

Mobiele Lader Ford Kuga PHEV

Het is voor de Ford Kuga PHEV mogelijk om met een mobiele lader de auto op te laden met een normaal stopcontact. Een mobiele lader kan over het algemeen 2.3 of 3.7 kW laden. Het verschil in laadtijd tussen een mobiele lader en een laadpaal is niet erg groot. Echter, let wel op dat u goed rekening houdt met het stroomverbruik van andere apparaten op dezelfde groep als waar de mobiele lader op is aangesloten. Een laadvermogen van 16A is namelijk meer stroom dan normaal gesproken door een apparaat in uw huishouden wordt verbruikt en dit kan nare gevolgen hebben. Het is daarom aan te raden om de mobiele thuislader op een aparte groep aan te sluiten om dit te voorkomen. Ook is het belangrijk om te weten dat niet elk verlengsnoer geschikt is voor het aansluiten van een mobiele thuislader. Er zijn speciale verlengkabels beschikbaar die geschikt zijn voor het laden van uw Ford Kuga PHEV. Mocht u nog vragen hebben over het gebruik van een mobiele thuislader voor uw Ford Kuga PHEV, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies.